r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Road2 Central and Eastern Europe XL 2018, Nieuwegein

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 13 juni 2018 12:00 - 18:30
plaats Nieuwegein
locatie MeetingDistrict Blokhoeve 2 3438 LC Toon locatie
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Wilt u uw onderneming uitbreiden naar Centraal- en Oost-Europa? En bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Kom dan op 13 juni 2018 naar de Road2 Central and Eastern Europe XL. Hier hoort u alles over de zakelijke kansen en actuele ontwikkelingen in Hongarije, Polen, Roemenië, Oekraïne en Rusland.

We zoomen in op de kansrijke sectoren Agri food, Logistiek/Transport, Life Sciences & Health en Water, ook vanuit het thema Circulaire Economie. U kunt een markt bereiken met ruim 250 miljoen inwoners en een groeiende middenklasse met toenemende koopkracht. Maar het is ook een markt met grote onderlinge verschillen in onder andere wetten en regels, wat vraagt om een goede en gedegen voorbereiding voor uw marktentree.

Programma

Op deze middag krijgt u onder andere:

  • informatie over het verkennen van sectorspecifieke kansen en mogelijkheden in genoemde landen en daarbij mogelijke overheidsondersteuning (RVO.nl en Nederlandse ambassades);
  • informatie over het actuele sanctiebeleid voor Rusland, productcertificering en douane/inklaring en voor Oekraïne DCFTA (Vrijhandelsovereenkomst) EU-Oekraïne;
  • inspirerende praktijkverhalen van ervaringsdeskundige ondernemers die u een inkijkje geven in hun ervaringen bij het betreden van deze markten;
  • de do’s en don‘ts en cultuurverschillen;
  • een uitgebreide netwerkborrel en informatiemarkt.

Bekijk het volledige programma.

Het programma is deels in het Engels en deels in het Nederlands. Na een algemene inleiding kunt u 2 verdiepende break out-sessies volgen.

Naast de ambassades is ook Enterprise Europe Network aanwezig. Dit is een initiatief van de EU dat het bevorderen van onderlinge samenwerking tussen Europese bedrijven als doel heeft. Mogelijk kunt u al een eerste ingang of potentiële zakenpartner in deze landen vinden.

Kosten en deelname

Deelname aan deze middag kost € 50 per persoon. Meld u aan vóór 1 juni.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze middag op de website van de Kamer van Koophandel.

Organisatie

De Kamer van Koophandel (Kvk) organiseert samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) deze inspirerende middag.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network ondersteunt ondernemers bij het vinden van handelspartners, technologische samenwerking en geeft advies over financiering en EU-wetgeving. In totaal zijn er bijna 600 organisaties in meer dan 60 landen lid van dit netwerk. In Nederland maken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Kamer van Koophandel (KvK) deel uit van dit door de Europese Commissie ondersteunde netwerk. Meer informatie vindt u op www.enterpriseeuropenetwork.nl.


Delen

Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven