r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Berlijn en Parijs veroordelen aanslag Skripal

woensdag 14 maart 2018, 8:10
gewijzigd
Britse premier Theresa May
Bron: The Council of the European Union

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - Frankrijk en Duitsland hebben de aanslag op de voormalige dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter scherp veroordeeld. Dat gebeurde na telefoongesprekken tussen de Britse minister Boris Johnson en zijn ambtsgenoten in de twee EU-landen.

,,We veroordelen deze aanval met verboden chemische wapens ten stelligste'', zei de vertrekkende Duitse minister Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken). ,,Als blijkt dat Rusland erachter zit, zou dat een bijzonder ernstig incident zijn.'' De Duitser stelde Johnson te hebben gebeld om duidelijk te maken dat Berlijn solidair is met de Britse regering.

Ook Frankrijk veroordeelde de aanslag. ,,De poging in Salisbury twee Russische burgers te vermoorden met een militair soort zenuwgas is een totaal onacceptabele aanval'', stelde een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, waarin overigens niet werd gerept over de mogelijke Russische betrokkenheid.

De Amerikaanse president Donald Trump zou tijdens een telefoongesprek met de Britse premier Theresa May zijn steun hebben toegezegd. ,,President Trump zei dat de VS vierkant achter het Verenigd Koninkrijk staan. Hij vindt ook dat de Russische regering ondubbelzinnig moet laten weten hoe dit zenuwgas gebruikt kon worden'', stelde de woordvoerder van May in een verklaring.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven