r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EC joint press point by Commissioner Mariya GABRIEL and Madeleine de COCK BUNING, Chair of the High-Level Expert Group Final report by High-Level Expert Group on fake news, Brussel

Berlaymontgebouw in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 12 maart 2018 13:17 - 14:00
plaats Brussel, België
locatie Berlaymont (BERL) Toon locatie
zender EbS+
aanwezigen M.I. (Mariya) Gabriel e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Program:

Press point opening remarks by Mariya GABRIEL, Member of the EC in charge of Digital Economy and Society

Press point opening remarks by Madeleine de COCK BUNING, Chair of the High-Level Expert Group on Fake News

Q&A

Recorded cutaways


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven