r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Burgemeesters bijeen tegen terrorisme

woensdag 7 maart 2018, 16:56
Militairen op straat in Brussel

BRUSSEL (ANP) - Burgemeesters uit een aantal grote Europese steden komen donderdag bijeen in Brussel om ervaringen uit te wisselen over de strijd tegen terrorisme. Zij bespreken onder meer oplossingen voor de bescherming van de openbare ruimte, de veiligheid bij concerten en het misbruik van voertuigen voor aanslagen. Het tegengaan van radicalisering staat ook op de agenda.

Op de conferentie ‘Bouwen aan stedelijke verdediging tegen terrorisme’ zijn onder meer de door terreur getroffen steden als Oslo, Londen, Manchester, Nice, Barcelona, Stockholm en Berlijn vertegenwoordigd. Ook zijn enkele EU-commissarissen aanwezig. Volgens een woordvoerder komen er geen Nederlandse burgemeesters.

De bijeenkomst volgt op de aankondiging van de Europese Commissie in oktober om 118 miljoen euro vrij te maken voor betere bescherming van burgers en steden tegen terroristische aanvallen. Het geld is onder meer bedoeld voor fysieke bescherming van drukke plekken, bijvoorbeeld met verzinkbare paaltjes en andere vernieuwende ,,veiligheidsoplossingen’’.

Delen

Terug naar boven