r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Luchtvaartmaatschappijen klagen over strengere Europese regels paspoortcontroles

dinsdag 6 maart 2018, 18:26
Paspoortcontrole

BRUSSEL (ANP) - Vakantiegangers die naar een land buiten de Schengenzone vliegen deze zomer lopen kans op forse vertragingen door de strengere paspoortcontroles. De directeuren van een aantal luchtvaartmaatschappijen waaronder Air France-KLM klagen daarover bij de Europese Commissie.

Nieuwe EU-regels hebben ‘een disproportioneel effect’ op de doorstroming van het luchtverkeer, zeggen de bazen van onder andere Ryanair, Lufthansa, British Airways en Vueling. Ze vragen om meer automatische controles maar ook meer personeel voor in het drukke zomerseizoen.

Op sommige luchthavens leidden de strengere controles afgelopen zomer tot 300 procent meer vertraagde vluchten. Ook op Schiphol ondervonden reizigers overlast. Het duurt 20 seconden langer per passagier om de douane te passeren waardoor het een uur kost om een vliegtuig startklaar te krijgen. Door de procedures miste 5 procent meer passagiers per dag een aansluitende vlucht.

De maatschappijen waren dinsdag in Brussel samen voor een bijeenkomst van Airlines for Europa (A4E) waarin ze zich hebben verenigd.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven