r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU Roma Week, 9-12 April in Brussels

Europees parlement in Brussel
Fotograaf: Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 april 2018 - 12 april 2018
plaats Brussel, België
organisatie Europees Parlement (EP), Directoraat-generaal Justitie en Consumentenzaken (JUST)

Date & time:

9 April 2018 to 12 April 2018

After the International Roma day on 8 April, the EU Roma Week will be held from 9-12 April 2018 in Brussels. The EU Roma Week is co-organised by the European Parliament and Directorate-General for Justice and Consumers.

During the week, a series of events will be organised. Moreover, findings from several Roma studies will be published, including a report assessing Roma integration measures in practice. This research is part of the input to the mid-term assessment of the EU Framework for national Roma integration strategies. Focus is put on improving the remaining years of implementation until 2020 as well as on developing the EU’s Roma policy post-2020.

More information will follow.


Delen

Inhoud

1.

Europees Parlement (EP)

Het Europees Parlement (EP) vertegenwoordigt ruim 450 miljoen Europeanen en bestaat momenteel uit 705 afgevaardigden (inclusief voorzitter). Nederland heeft 29 zetels in het Europees Parlement. Het Europees Parlement wordt geacht een stem te geven aan de volkeren van de 27 landen die aan de Unie deelnemen, en vooral te letten op het belang van de Unie in zijn geheel.

De leden van het Europees Parlement worden om de vijf jaar rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. De volgende verkiezingen zijn in 2024. Het Parlement debatteert op basis van voorstellen van de Europese Commissie en kan daarbij wijzigingen voorstellen, waarna het Parlement samen met de Raad van de Europese Unie een beslissing over deze voorstellen neemt.

2.

Directoraat-generaal Justitie en Consumentenzaken (JUST)

Dit directoraat-generaal ziet er op toe dat de Europese Unie een gebied is van vrijheid en veiligheid, zonder binnengrenzen. Dit DG valt onder verantwoordelijkheid van de Eurocommissaris voor Justitie en de Eurocommissaris voor Gelijkheid.

Aandachtsgebieden op het gebied van justitie zijn:

  • het garanderen van de grondrechten
  • Handhaving van de rechtsstaat
  • de bescherming van persoonlijke gegevens overal in de EU
  • het garanderen van toegang tot justitie overal in de EU
  • het beschermen van de consument
  • onderhouden van relaties met

3.

Meer over...

Delen

Terug naar boven