r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Met Liberaal Groen naar Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 april 2018
plaats Brussel, België
aanwezigen J. (Jan) Huitema e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Met Liberaal Groen naar Brussel

datum: 13 april 2018 09:00

plek: Brussel, Belgie

Liberaal Groen organiseert op vrijdag 13 april aanstaande een bezoek aan Brussel. Daar hebben wij onder andere een uitvoerige ontmoeting met Jan Huitema, lid van het Europees Parlement voor de VVD, en bekend om zijn inzet voor verduurzaming. Jan heeft onder andere energie, landbouw en circulaire economie in portefeuille. Over ruim een jaar, in mei 2019, zijn er weer verkiezingen voor het Europees parlement, en daar zal de partij zich in het voorjaar verder op voorbereiden, bijvoorbeeld met een verkiezingsprogramma. Liberaal Groen wil daar graag over meedenken!

Het programma van de dag zullen we nader invullen met meer ontmoetingen, en zal in elk geval betekenen dat we de hele dag op pad zijn. De wijze van vervoer is afhankelijk van het aantal deelnemers. Houdt rekening met een eigen bijdrage van ongeveer 40,00 euro.

Het evenement is helaas uitverkocht. Aanmelden is niet meer mogelijk.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...

Terug naar boven