r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Jordaanse koning bij mini-top in Nicosia

dinsdag 16 januari 2018, 15:36
Jordaanse koning bij mini-top in Nicosia

NICOSIA - Jordanië, Griekenland en Cyprus willen samenwerken voor meer stabiliteit in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat is de uitkomst van een mini-top waarbij de Jordaanse koning Abdullah II aanwezig was.

In de Cypriotische hoofdstad Nicosia sprak hij over nauwere samenwerking met de Cypriotische president Nikos Anastasiadis en de Griekse premier Alexis Tsipras. Naast het zorgen voor een stabiele situatie in de Middellandse Zee willen Jordanië, Cyprus en Grieken;and ook samenwerken op het gebied van duurzame energie, cultuur, onderwijs, gezondheidszorg, toerisme en commerciële scheepvaart.

"We willen onze samenwerking uitbreiden," liet Abdullah op een persconferentie weten. De Jordaanse vorst zei dat zijn land meer hulp zal bieden aan vluchtelingen uit Syrië. Samen met Tsipras brak hij een lans voor een hechtere samenwerking tussen Jordanië en de Europese Unie.

Abdullah had verder kritiek op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Alleen een twee-staten-oplossing met een onafhankelijk Palestina naast Israël kan volgens de koning de vrede in de regio te waarborgen.

Delen

Terug naar boven