r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vakantiebeurs 2018: jouw passagiersrechten zijn geld waard, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 10 januari 2018
plaats Utrecht
organisatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Wist je dat je recht kan hebben op een financiële vergoeding als jouw vliegtuig vertraging heeft? Of dat je met een Europese zorgpas kan voorkomen dat je veel geld moet voorschieten als je tijdens jouw vakantie medische zorg nodig hebt in de EU?

Als je hier meer over wil weten, kun je langs komen bij onze stand op de vakantiebeurs (link is external) van 10 t/m 14 januari 2018 in Utrecht. We geven je graag praktische tips over jouw rechten op reis. Bezoek stand nr. 11.B02.

Bekijk ook de website over Europese passagiersrechten(link is external) en hoe je jouw rechten kan claimen.


Inhoud

1.

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Als vertegenwoordiging van Brussel heeft deze instelling twee kerntaken: pers- en publieksvoorlichting en het rapporteren van gebeurtenissen in Nederland aan Brussel. Daarnaast onderhoudt de Vertegenwoordiging diplomatieke relaties met onder andere ambassades en ministeries in Nederland.

Het communiceren van de Europese boodschap naar de Nederlander gebeurt op verschillende manieren. Medewerkers beantwoorden bijvoorbeeld vragen en geven workshops of lezingen door het land. Ook organiseert en subsidieert de Vertegenwoordiging nationale en lokale projecten.

2.

Meer over...

Terug naar boven