r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

EU roept Palestijnen op tot terughoudendheid

woensdag 6 december 2017, 17:05
Israel
Bron: © Anton Bussemaker

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie roept de Palestijnen op terughoudend te reageren als president Donald Trump naar verwachting later op de dag Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël. EU-buitenlandchef Federica Mogherini deed haar oproep in een telefoongesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De Italiaanse verwelkomde de inzet van Abbas om demonstraties vreedzaam te laten verlopen. Zij verzekerde de president van het ,,vastberaden’’ standpunt van de EU dat de status van Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van beide staten via onderhandelingen moet worden geregeld.

Verder herhaalde ze de EU-positie dat de hervatting van het vredesproces met uitzicht op een tweestatenoplossing het enige perspectief is op vrede en veiligheid. De EU zal de inspanningen voor een vreedzame oplossing opvoeren, in overleg met de Verenigde Naties en andere internationale partners.

Abbas heeft een uitnodiging geaccepteerd om de EU-ministers van Buitenlandse Zaken volgende maand in Brussel te ontmoeten. Zij spreken komende maandag al met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in de Belgische hoofdstad.

Delen

Terug naar boven