r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

VNO-NCW hoopt dat Britse premier May blijft

maandag 13 november 2017, 22:28
Theresa May
Bron: The Council of the European Union

LONDEN (ANP) - Het Nederlandse bedrijfsleven hoopt dat de onder vuur liggen Britse premier Theresa May niet ten val komt. Een vervanging van de minister-president in het Verenigd Koninkrijk zou tijdens de onderhandelingen over de Britse uittreding uit de Europese Unie alleen maar voor extra onduidelijkheid zorgen, zegt directeur Cees Oudshoorn van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

Oudshoorn benadrukte maandag samen met collega's van andere Europese ondernemersorganisaties in gesprek met May het belang van de handelsrelaties met het Verenigd Koninkrijk. De premier had de belangenbehartigers van het bedrijfsleven uitgenodigd om te praten over de brexit.

,,We hebben aangegeven dat het Verenigd Koninkrijk met vuur speelt. Alleen Nederland heeft al voor meer dan 170 miljard euro aan investeringen in het VK en de export naar het VK zorgt hier voor zo’n 200.000 banen. Ook in het VK zal er zeer grote schade zijn", zo stelt Oudshoorn.

Een mogelijke val van de Britse premier zou volgens Oudshoorn nog meer onzekerheid brengen in het al ,,knotsgekke'' brexitproces. ,,Er zijn al zo veel losse eindjes en de klok tikt ondertussen vrolijk door. Niemand is in dit stadium gebaat bij nog meer onzekerheid en zeker ondernemers niet."

De positie van May staat in eigen land onder druk na slecht verlopen tussentijdse parlementsverkiezingen en vanwege de moeizame brexitonderhandelingen. Een groot aantal van haar partijgenoten zouden aandringen op een nieuwe partijleider, die dan ook automatisch de nieuwe premier zou worden.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven