r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Steun voor EU groeit; Nederlanders bovengemiddeld positief

donderdag 19 oktober 2017, 12:51
Europees Parlement overzichtsfoto
Bron: The Council of the European Union

DEN HAAG (PDC) - 76 procent van de Nederlanders vindt dat Nederland voordeel ondervindt van het EU-lidmaatschap. Het gemiddelde in de EU ligt op 64 procent. Dit blijkt uit de Parlemeter, de Eurobarometer van het Europees Parlement. De Parlemeter onderzoekt de mening van EU-burgers over het lidmaatschap van hun land en hoe zij denken over het Europees Parlement. Sinds 2016 neemt de steun voor de EU toe, zo blijkt uit de Parlemeter.

57 procent van de EU-burgers vindt het EU-lidmaatschap een goede zaak voor hun land. Met 77 procent is het Nederlandse percentage een stuk hoger. 5 procent van de Nederlanders is het eens met de stelling dat het lidmaatschap een slechte zaak is, tegenover een EU-gemiddelde van 12 procent.

Het aandeel EU-burgers dat een positief beeld heeft van het Europees Parlement is 33 procent; in Nederland is dat 37 procent. 21 procent van de EU-burgers heeft een negatief beeld van het Europees Parlement. Voor Nederland is dit 20 procent. Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) is van mening dat het Europees Parlement in de toekomst een grotere rol zou moeten krijgen.

Bron: Europees Parlement Informatiebureau in Nederland

Delen

Terug naar boven