r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Working dinner of the Visegrad Group, Brussel

Berlaymontgebouw in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 18 oktober 2017
plaats Brussel, België
locatie Berlaymont (BERL) Toon locatie
aanwezigen J.C. (Jean-Claude) Juncker e.a.
organisatie Visegrad-groep

Jean-Claude Juncker: Receives Viktor Orbán, Prime Minister of Hungary; Robert Fico, Prime Minister of Slovakia; Bohuslav Sobotka, Prime Minister of the Czech Republic; and Beata Szydło, Prime Minister of Poland, for a working dinner of the Visegrad Group


Inhoud

1.

Visegrad-groep

De Visegrad-groep is een samenwerkingsverband dat op 15 februari 1991 officieel is opgericht door Polen, Hongarije en het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Sinds Tsjechoslowakije in 1993 uiteenviel in Tsjechië en Slowakije bestaat de Visegrad-groep uit vier leden (V4). Het verbond tussen de vier landen is een van de sterkste in Oost-Europa, mede doordat deze door de geschiedenis heen al sterk met elkaar verbonden waren.

De naam en locatie Visegrad verwijst naar de historische Visegrad-conferentie in het jaar 1335. Tijdens die conferentie kwamen vorsten uit Midden-Europa bij elkaar om internationale problemen op te lossen. Deze conferentie werd de inspiratie voor de huidige Visegrad-groep, die zich na de ineenstorting van het communisme inzette voor vreedzame oplossingen van de historische conflicten in Midden-Europa. Daarnaast werd de groep opgericht om communisme uit te bannen, democratie uit te dragen en uit geloof dat men door samenwerking beter kon integreren in Europa.

2.

Meer over...

Terug naar boven