r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Terugblik op de plenaire vergadering: Brexit, Catalonië en hormoonontregelende stoffen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2017.

Access to video:

(Duur van de video:1:)

Terugblik op de plenaire vergadering van 2-5 oktober

Gebrek aan vooruitgang bij de Brexit-onderhandelingen, de situatie in Catalonië en stoffen met hormoonontregelende eigenschappen: bekijk onze terugblik op de plenaire vergadering.

Op dinsdag hekelden de EP-leden het gebrek aan vooruitgang bij de wat betreft de burgerrechten, Noord-Ierland en de financiële verplichtingen van het Verenigd Koninkrijk.

Access to video:

(Duur van de video:2:6)

Brexit: EP-leden hekelen gebrek aan vooruitgang

Op woensdag werden de grondwet, de rechtsstaat en de grondrechten in Spanje besproken, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Catalonië. "Vanuit dit Parlement is er een oproep tot rustige en diepgaande beraadslaging, die de dialoog in Spanje zal bevorderen," zei EP-Voorzitter Tajani.

De leden gaven geen goedkeuring aan het voorstel van de Commissie om een aantal chemische stoffen in pesticiden vrij te stellen van de beoordeling of zij hormoonontregelende stoffen bevatten.

De leden gaven goedkeuring aan de bijwerking van deveiligheidsvoorschriften van passagiersschepen.

Het Parlement heeft ook zijn aanbevelingen voor de klimaattop in Bonn (Duitsland) in november uiteengezet, waarbij de EU-leiders worden aangespoord om de klimaatdoelstellingen van de EU te versterken.

In een resolutie die dinsdag werd aangenomen, vroegen de leden om actie om cyberaanvallen te voorkomen op kritieke infrastructuur en bij inmenging in democratische processen en voor betere samenwerking om netwerken van seksuele misbruikers te bestrijden.

Later in de avond drongen ze er op aan om de rechten van passagiers en werknemers beter te beschermen, na de vele annulering van Ryanair.

Op donderdag gaf het Parlement groen licht voor de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie voor fraudebestrijding en de aanpak van misbruik van Europese fondsen.

Op woensdag namen de leden een resolutie aan met maatregelen om kindhuwelijken te bestrijden.

De lidstaten moeten de omstandigheden in de gevangenissen verbeteren en overbevolking aanpakken om het risico van radicalisering te verkleinen, zeiden de leden in een resolutie die op donderdag werd aangenomen.

Meer informatie

Het Parlement op sociale media

Productinformatie

REF.: 20170929STO85008

Gecreëerd: 06-10-2017 - 12:44


Terug naar boven