r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Associatieraad EU-Oekraïne, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 december 2017
plaats Brussel, België
aanwezigen F. (Federica) Mogherini e.a.

Voornaamste agendapunten

De Associatieraad zal de stand van de bilaterale betrekkingen tussen de EU en Oekraïne in het kader van het Oostelijk Partnerschap en het Europees nabuurschaps­beleid evalueren. De balans zal worden opgemaakt van de uitvoering van de associatie­overeenkomst tussen de EU en Oekraïne.

De Raad zal zich buigen over het hervormings­proces in Oekraïne, in het kader van de politieke dialoog en samenwerking. De Raad zal van gedachten wisselen over corruptie­bestrijding en de hervorming van de rechterlijke macht.

De Raad zal de economische situatie en de samenwerking van de EU met Oekraïne bespreken. Hervormingen op een aantal gebieden, zoals financiën, energie, gezondheids­zorg en onderwijs, zullen worden geëvalueerd.

De Raad zal ook de bilaterale handel en de uitvoering van de diepe en brede vrijhandelsovereenkomst (DCFTA) bespreken.

Daarnaast zullen de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini en premier Volodimir Grojsman discussiëren over de ontwikkelingen op het vlak van de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Oekraïne, en over regionale aangelegenheden.

De Associatieraad zal worden voorgezeten door de premier van Oekraïne, Volodimir Grojsman. De hoge vertegenwoordiger van de EU, Federica Mogherini, zal aan het hoofd van de EU-delegatie staan.


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven