r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Fact-finding mission of the PANA Committee to Switzerland, Bern

kaart nederlandBern
datum 14 september 2017 17:00
plaats Bern, Zwitserland
organisatie EP-Commissie Witwaspraktijken, belastingontwijking en belastingontduiking (PANA)

On 14 and 15 September, the Inquiry Committee into Money Laundering, Tax Evasion and Tax Avoidance (PANA) will conduct a fact-finding mission to Switzerland. This fact-finding mission is designed to take place in full cooperation with the national legislators in order to discuss issues related to the PANA Committee's mandate. PANA Members will meet with representatives from the competent national authorities, and relevant stakeholders from the banking and the legal sector.

Location: Bern (Switzerland)

Last updated: 12-09-2017


Delen

Inhoud

1.

EP-Commissie Witwaspraktijken, belastingontwijking en belastingontduiking (PANA)

Deze enquêtecommissie van het Europees Parlement werd in eerste instantie op 8 juni 2016 opgericht voor een periode van twaalf maanden, maar kreeg, vanwege de omvang en complexiteit van het onderzoek, een verlenging van zes maanden.

De commissie doet onderzoek naar verdenkingen van witwassen, belastingontwijking en belastingontduiking en kijkt daarbij in het bijzonder of de Europese Commissie en de lidstaten voldoende doen om deze activiteiten tegen te gaan. Ook onderzoekt zij of bestaande wetgeving volstaat. Het instellen van deze onderzoekscommissie was een direct gevolg van de onthullingen in de Panama Papers van april 2016. Daarom staat de commissie in Brusselse kringen ook wel bekend als de PANA-commissie.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven