r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Eigen kantoor voor EU-parlementariërs

dinsdag 12 september 2017, 12:32
Europees Parlement
Bron: Wikimedia Commons

STRAATSBURG (ANP ) - Europarlementariërs krijgen een eigen kantoor in het Europees Parlement in Straatsburg. Nu moeten ze hun werkruimte nog delen met een of meerdere assistenten, maar dat wordt als onwerkbaar gezien, omdat die bij bezoek de kamer moeten verlaten.

De ruimte wordt onder meer gevonden door ambtelijke afdelingen en politieke partijen te laten inschikken of te verhuizen naar het onlangs gerenoveerde Havel-gebouw, staat in een intern document dat in handen is van het ANP. Ook worden vergaderruimtes heringericht.

Het parlementsbestuur heeft maandag een principebesluit genomen over de reorganisatie, laten ingewijden weten. De operatie zou geen extra investeringen vergen.

Alleen fractieleiders en commissievoorzitters kunnen nu aanspraak maken op een eigen kantoor. Tegen 2019 zouden de overige 675 leden een plek moeten hebben waar ze ongestoord kunnen werken en vergaderen. Ze verblijven overigens maar een week per maand in Straatsburg. De rest van de tijd zijn ze in Brussel.

Verder wordt de bar vlakbij de grote vergaderzaal in het parlementsgebouw uitgebreid. Op die plek is nu een bibliotheek, die naar een naburig gebouw wordt verplaatst. De kosten worden geraamd op twee ton.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven