r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Brexit brengt handelshuizen naar Amsterdam

donderdag 3 augustus 2017, 13:17
gewijzigd
Paleis op de Dam © © Hans Nielen
Bron: © Hans Nielen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De financiële dienstverleners Tradeweb Markets, Radix Trading en Hard Eight Trading kiezen voor Amsterdam als Europese uitvalsbasis na de brexit. Dat hebben de Amerikaanse handelshuizen donderdag laten weten.

Onlangs zei MarketAxess, een van de grootste obligatiehandelsplatforms ter wereld, ook al naar Nederland te verhuizen, omdat de Britten uit de Europese Unie stappen. Hoeveel banen de komst van de overstappers opleveren, is nog niet duidelijk.

Voor de handelshuizen is de regelgeving in Nederland relatief aantrekkelijk vormgegeven. Ook staat ons land bekend om zijn goede IT-infrastructuur.

Verder verplaatst de Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) zijn effectenhandel waarschijnlijk naar Amsterdam. Eerder deze week meldde zakenkrant Financial Times dat er mogelijk honderden bankwerknemers uit Londen overkomen.

Het gaat relatief om kleine successen. In Nederland bestond aanvankelijk de hoop dat Amsterdam na de brexit de financiële spilfunctie van de Londense City kon overnemen. Veel grote banken wijken echter liever uit naar Frankfurt, wat neerkomt op duizenden extra banen in die Duitse plaats. Volgens kenners is Nederland voor de grote jongens in de financiële wereld minder aantrekkelijk vanwege de strenge bonusregels die hier gelden.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven