r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

May houdt vast aan einde vrij verkeer van personen vanaf maart 2019

woensdag 2 augustus 2017, 14:43
Big Ben in London © © Hans Nielen
Bron: © Hans Nielen

DEN HAAG (PDC)- May wil het einde van het vrije verkeer van personen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU handhaven op maart 2019, als de onderhandelingstermijn van twee jaar is afgelopen. Dit ondanks een eerdere uitspraak van minister van Financiën Hammond.

Hammond zou liever een overgangsperiode zien omdat een belemmering van het vrije verkeer van personen volgens hem tot hevige economische consequenties zou kunnen leiden. Een overgangsperiode zou ruimte bieden om de details uitgebreider te bespreken. Ook zijn Britse bedrijven bang voor hoge kosten door het uitblijven van immigratieafspraken. Specifiek in de Britse groente- en fruitteeltsector kan dit tot hogere financiële lasten leiden omdat deze sector afhankelijk is van EU-migranten.

Om onzekerheid onder EU-burgers in Groot-Brittannië en voor Britten in de EU te voorkomen, zal de Britse regering snel met nieuwe maatregelen op het gebied van migratie moeten komen. Verder zorgt deze situatie ook voor onduidelijkheid bij toeristen, vanwege de vraag of een visum noodzakelijk zal zijn om Groot-Brittannië binnen te komen.

Bron: NOS.nl

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven