r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

D66 wil Europese sancties tegen Venezuela

dinsdag 1 augustus 2017, 12:37
Flags at half-mast, on the occasion of the European tribute ceremony for Helmut Kohl, ...
Bron: European Commission

DEN HAAG (ANP) - D66 wil Europese straffen voor 'foute' functionarissen in Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land waar president Nicolas Maduro in een felle machtsstrijd is verwikkeld met zijn tegenstanders.

D66, dat meedoet aan de vorming van een nieuw kabinet, roept minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken op in Europees verband sancties in te stellen. De straffen moeten zijn bedoeld voor elke hooggeplaatste Venezolaanse functionaris ,,die betrokken is bij het ondermijnen van het Venezolaans parlement, het ontvoeren van politieke oppositieleiders of het inzetten van geweld tegen ongewapende demonstranten´´, vindt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.

Hij wijst op de groeiende misstanden in het land, waar voor de kust Aruba, Bonaire en Curaçao liggen: ,,Ons grootste buurland glijdt in rap tempo af naar een bananenrepubliek. Maduro heeft de aanval ingezet op vreedzame demonstranten, oppositieleiders en het parlement. Nu is het zaak dat de Europese Unie laat zien deze aanval op de democratie niet te accepteren.´´

Delen

Terug naar boven