r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Associatieraad EU-Libanon, Brussel

Brussel, het Atomium
datum 18 juli 2017
plaats Brussel, België
aanwezigen J. (Johannes) Hahn, F. (Federica) Mogherini e.a.

Voornaamste agendapunten

De Associatieraad zal de balans opmaken van de vorderingen bij de uitvoering van de associatie­overeenkomst EU-Libanon, alsmede van de partnerschapsprioriteiten EU-Libanon en het pact daarbij die op 15 november 2016 zijn overeengekomen.

De zitting zal worden voorgezeten door Gebran Bassil, Libanees minister van Buitenlandse Zaken. De hoge vertegenwoordiger van de EU, Federica Mogherini, zal aan het hoofd van de EU‑delegatie staan.

De Associatieraad zal spreken over het vervolg dat moet worden gegeven aan de conferentie "Supporting the future of Syria and the region", die op 4 en 5 april 2017 in Brussel plaatsvond. Hij zal de stand van de bilaterale betrekkingen tussen de EU en Libanon evalueren. Hij zal met name van gedachten wisselen over een aantal prioritaire acties in het kader van de partnerschaps­prioriteiten en het pact daarbij, waaronder:

Verslag over de betrekkingen EU-Libanon - persmededeling 23 juni 2017 

Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Unie, en Gebran Bassil, Libanees minister van Buitenlandse Zaken, zullen de gevolgen van de crisis in Syrië bespreken, alsmede de mensen­rechten en de justitiële hervorming in Libanon.


1.

Meer over...

Delen

Terug naar boven