r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Nederland mogelijk voor EU-hof vanwege fouten in wet verzekeraars

donderdag 13 juli 2017, 17:09
Rechtszaal van het Europees Gerechtshof
Bron: European Commission

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse regering wordt voor het EU-hof gedaagd als ze niet snel Europese wetgeving over kapitaaleisen voor verzekeraars correct invoert. Daar dreigt de Europese Commissie donderdag mee. Nederland krijgt twee maanden de tijd.

Het ministerie van Financiën zegt in overleg te gaan met de commissie ,,om onduidelijkheden op te lossen en tegelijk de geconstateerde omissies zo snel mogelijk te herstellen''. Het gaat om twee richtlijnen die de financiële draagkracht van verzekeringsbedrijven tijdens instabiele tijden moeten garanderen. Die zijn ,,na een zeer omvangrijke en complexe wetgevingsoperatie” in de Nederlandse wet ingevoerd, aldus een woordvoerder.

Eind vorig jaar echter vroeg de commissie om een nadere toelichting op een aantal voorschriften in de wet. ,,Het ging daarbij niet om de inhoudelijke regeling van de kapitaaleisen voor verzekeraars”, aldus Financiën, maar over enkele technische voorschriften met betrekking tot algemene maatregelen van bestuur.

Ook Tsjechië en Ierland zijn met de twee richtlijnen de fout ingegaan en dreigen met juridische stappen te maken te krijgen.

Delen

Terug naar boven