r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Wedkantoor Betsson klaagt in Brussel over Nederland

vrijdag 7 juli 2017, 17:17
gewijzigd
Aankomst EU Commissie / Arrival EU Commission
Bron: Nederlands Voorzitterschap EU 2016

STOCKHOLM (ANP) - Het Zweedse onlinewedkantoor Betsson heeft een klacht tegen Nederland ingediend bij de Europese Commissie. Het bedrijf is het zat dat Nederland, in weerwil van een Europese richtlijn, de gokmarkt nog niet heeft opengesteld. De Zweden willen dat een procedure die de Commissie in 2006 begon om Nederland te dwingen zijn wetten aan te passen, weer wordt opgestart.

Betsson wil verder dat de Kansspelautoriteit de Nederlandse wet niet langer mag handhaven. Aangezien die in de optiek van Betsson niet geldig is, zorgt de handhaving door de toezichthouder alleen voor verwarring voor Nederlandse gokkers, betoogt het bedrijf. Een wet die aan de Europese eisen voldoet, zou die door de toezichthouder veroorzaakte verwarring kunnen wegnemen, meent Betsson.

Een wetsvoorstel over de Kansspelwet werd in juli vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen. De Eerste Kamer heeft nog niet gestemd over de wet.

De klacht geeft volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie aan dat er behoefte is aan regelgeving, zo laat een woordvoerder weten. ,,En die zijn we aan het maken. Dat ligt nu in de Eerste Kamer en hoelang dat nog duurt daar hebben we geen invloed op. Het is nu wachten op een behandeling van het voorstel."

Delen

Terug naar boven