r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europees Parlement viert 30 jaar Erasmus

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 12 juni 2017.

Dinsdag vindt in het halfrond van het Europees Parlement een viering plaats voor de dertigste verjaardag van het Erasmus-programma.

Parlementsvoorzitter Tajani, Commissievoorzitter Juncker en Maltees minister Helena Dalli zullen een houden met 33 Erasmus-deelnemers - een voor elk deelnemend land. De Belgische vertegenwoordiger is Antoine Bertouille, die vorig jaar in Polen studeerde. Voor Nederland zal Roberto Breeveld aanwezig zijn, een leraar aardrijkskunde die de voorbije jaren projecten met studenten uit verschillende landen leidde.

Vóór de plechtigheid wordt een persconferentie gehouden met Parlementsvoorzitter Antonio Tajani, CULT-voorzitter Petra Kammerevert, rapporteur voor Erasmus+ Milaan Zver (EPP, SL) en commissaris Tibor Navracsics.

Erasmus is een van de meest succesvolle Europese programma's, met meer dan negen miljoen deelnemers. Het begon in 1987 als een uitwisselingsprogramma voor universiteitsstudenten en omvat nu - onder de naam Erasmus+ - diverse opleidings- en uitwisselingsprogramma's, van middelbare school tot leeropleiding, met uitwisseling van leraars en vrijwilligerswerk.

viering: 12.00u

persconferentie: 10.30u

#ErasmusPlus

Contact:

Productinformatie

REF.: 20170609IPR77019

Gecreëerd: 12-06-2017 - 16:03


Terug naar boven