r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

FVD Debat: Geopolitiek in de 21e eeuw, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 juni 2017
plaats Den Haag
locatie Nieuwspoort Toon locatie
organisatie Forum voor Democratie (FVD)

Hebben Amerika en Europa nog altijd dezelfde belangen? Is Rusland onze vijand of een nieuwe bondgenoot? Wat is een verstandige benadering van dictaturen in de Islamitische wereld: het Syrië van Assad, het Turkije van Erdogan? En hoe kunnen we inspelen op de Brexit en de centralisatieplannen van Merkel en Macron? Op uitnodiging van FVD gaan op vrijdag 30 juni twee wereldberoemde schrijvers met elkaar in debat over de toekomst van de transatlantische betrekkingen. Jeremy Rabkin (1952) was 35 jaar hoogleraar aan Cornell Law School en is een van ’s werelds meest vooraanstaande auteur op het gebied van soevereiniteit. John Laughland (1963) is de grondlegger van het Eurosceptisch gedachtegoed in Europa en is groot criticus van de NAVO. Na het debat is er gelegenheid om boeken van beide auteurs aan te schaffen en te laten signeren. Locatie: Nieuwspoort, Den Haag Datum: vrijdag 30 juni 2017 Tijd: 14:30 - 17:30 Prijs: €5 (€10 voor niet-FVD/JFVD leden) Leden krijgen korting dmv het invullen van hun mailadres bij 'promotiecode opgeven'. Indien dit niet werkt, mail dan daryl@jongerenfvd.nl.


Inhoud

1.

Forum voor Democratie (FVD)

Forum voor Democratie (FVD) werd op 25 september 2016 een politieke partij, na eerder, in februari 2015, te zijn opgericht als denktank. Kern van het programma is het invoeren van diverse vormen van directe democratie zoals referenda en gekozen bestuurders, en het versterken en/of terugwinnen van de nationale soevereiniteit. De partij keert zich tegen een gesloten bestuurscultuur. Politiek leider is Thierry Baudet.

FVD behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 acht zetels, maar na een afsplitsing in mei 2021 zijn dat er nog vijf. In de Eerste Kamer heeft de partij momenteel drie zetels. In het Europees Parlement heeft FVD momenteel geen vertegenwoordigers.

2.

Meer over...

Terug naar boven