r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

IMF wikt voorwaardelijke lening aan Grieken

donderdag 8 juni 2017, 21:10
Photographer: Chris Kleponis
Bron: © European Union, 2016

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) overweegt Griekenland een voorwaardelijke lening te verstrekken, waarbij de uitbetaling pas zou plaatsvinden wanneer er overeenstemming is met de Europese schuldeisers over verdere schuldverlichting. Dat heeft een woordvoerder van het IMF donderdag laten weten.

De geldverstrekker lijkt op deze manier de Grieken iets tegemoet te willen komen in de lastige situatie waarin zij nu zitten. Dit moet het voor hen immers iets makkelijker maken om in Europa tot afspraken te komen. Het IMF steunt in principe ook de hervormingen die Griekenland van plan is om door te voeren, maar vindt de schuldenpositie van het land toch onhoudbaar zolang de EU-landen hun terugbetalingstermijnen niet nog wat oprekken.

De tijd begint inmiddels te dringen. Door de patstelling ligt er nog altijd geen akkoord over het uitkeren van weer een nieuwe tranche van eerder beloofd steungeld. Die hulp hebben de Grieken echter wel nodig. Ze moeten in juli ruim 7 miljard euro aan uitstaande leningen terugbetalen.

Meer over...

Delen

Terug naar boven