r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Eurocommissaris Ansip: Actie nodig voor digitale modernisering EU

woensdag 10 mei 2017, 11:47
Joint press conference by Andrus Ansip, Vice-President of the EC, and Pierre Moscovici, Member of the EC, on new VAT rules for e-commerce
Bron: European Commission

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen moeten eens knopen doorhakken over de interne digitale markt. Er liggen nog 35 voorstellen voor het updaten van bestaande wetgeving uit Brussel waarover de regeringen maar geen besluit nemen. Nieuwe investeringen in supersnelle 5G-netwerken in de EU blijven bijvoorbeeld daardoor achter. Europeanen staan nu in de wachtstand.

Met die kritiek presenteerde EU-commissaris Andrus Ansip (Digitale Markt) woensdag in Brussel een rapport over de stand van zaken van de digitale markt. Hij maande de lidstaten en het Europees Parlement tot actie op drie gebieden die volgens hem voorrang hebben.

,,We moeten de infrastructuur cyberveilig maken, we moeten een Europese data-economie ontwikkelen en we moeten onlineplatforms stimuleren. Die zaken zijn cruciaal voor de volledige ontwikkeling van de digitale maatschappij. Een snelle aanpak is nodig voor nieuwe banen, ondernemingen en innovatie."

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven