r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vanaf 15 juni: gratis roamen binnen de EU

woensdag 26 april 2017, 15:08
poster met 'Adieu EU roaming'
Bron: © PDC

DEN HAAG (PDC) - Vanaf 15 juni is het mogelijk om te bellen, sms'en en internetten binnen de Europese Unie zonder extra kosten te betalen. Roaming tegen thuistarief ("roam-like-at-home") geldt voor iedereen die in Europa woont en voor werk of vrije tijd naar een ander land reist. Dit besluit heeft de Raad van Ministers op 25 april goedgekeurd, nadat het eerder deze maand ook formeel door het Europees Parlement bevestigd is.

De EU heeft een maximale hoogte vastgesteld voor de bedragen die providers aan elkaar mogen vragen. Door die kosten omlaag te brengen zijn providers minder geld kwijt voor roamingtarieven dan voorheen. Deze prijzen hebben de ministers gisteren in de Raad vastgelegd, waardoor het hele plan nu doorgang kan vinden.

Roaming tegen thuistarief is bedoeld om communicatie op reis gemakkelijker te maken. Emannuel Mallia, minister van Concurrentievermogen en Digitale, Maritieme en Diensteneconomie van Malta, zegt hierover: "Wanneer de mensen in Europa deze zomer op vakantie gaan, kunnen ze verbonden blijven en het internet gebruiken alsof ze thuis zijn. De EU brengt vele voordelen, ook in de praktijk."

Bron: Raad van Ministers, Techzine

Delen

Terug naar boven