r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Brussel tevreden met maatregelen Gazprom

maandag 13 maart 2017, 12:12
 Margrethe Vestager
Bron: © European Union, 2016

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is tevreden over de maatregelen die Gazprom treft om de vrije doorstroom en doorverkoop van gas in Centraal- en Oost-Europa tegen concurrerende prijzen te garanderen. EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) wil nu van consumenten en andere belanghebbenden in Midden- en Oost-Europa horen of er nog klachten zijn voor ze een definitieve beslissing neemt over Gazprom.

Dat zei Vestager maandag in Brussel. De commissie doet al jaren onderzoek naar vermeend machtsmisbruik door de Russische aardgasgigant. Gazprom-topman Alexander Medvedev beloofde in oktober met een plan te komen dat een einde moet maken aan het conflict in acht EU-landen, waaronder Polen en de Baltische staten.

,,Deze voorstellen bieden een toekomstgerichte oplossing in lijn met de EU-regels”, aldus Vestager. Ze leiden onder meer tot verlaging van de gasprijzen. Gazprom kan zich verder niet beroepen op rechten op de infrastructuur en moet grensoverschrijdende doorverkoop van gas faciliteren.

Meer over...

Delen

Terug naar boven