r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Ondernemers blij met Europese instemming CETA

woensdag 15 februari 2017, 14:35
Canadese vlag © flickr/marke1996

DEN HAAG (ANP) - Ondernemersorganisaties zijn verheugd dat het Europees Parlement heeft ingestemd met het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada. De afschaffing van bepaalde handelstarieven, het openleggen van de markt voor overheidsaanbestedingen en vrijere dienstenhandel zorgen volgens hen voor groei en banen.

,,Juist in het huidige tijdsgewricht is deze stem een duidelijk signaal dat burgers en de politiek open blijven staan voor verantwoorde afspraken over duurzame handel'', laten VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie weten.

De lobbyclubs wijzen er onder meer op dat producten uit Canada hier waarschijnlijk goedkoper zullen worden. Ze schatten ook in dat het Nederlandse bedrijfsleven grote opdrachten tegemoet kan zien in Canada, bijvoorbeeld voor baggeraars of architecten.

Ook evofenedex, die veel bedrijven vertegenwoordigt die naar Noord-Amerika exporteren, is blij met het nieuws. De vereniging stelt dat het verdrag met Canada Nederland tot 1,2 miljard euro aan extra inkomsten kan opleveren. Zo maakt het verdrag het voor Nederlandse kaasexporteurs mogelijk om meer kaas naar Canada te exporteren. Daar zit nu nog een limiet aan.

Delen

Terug naar boven