r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Social Summit for Fair Jobs and Growth, Gothenburg including the signing ceremony of the European Pillar of Social Rights

Verschillende lagen van woningbouwarchitectuur op de heuvel Masthugget
datum 17 november 2017
plaats Gotenburg, Zweden
locatie Gothenburg, Sweden Toon locatie
zender EbS+
aanwezigen A. (Antonio) Tajani, V. (Valdis) Dombrovskis, J.C. (Jean-Claude) Juncker, M.L.P. (Marianne) Thyssen, K.S. (Stefan) Löfven e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Internationale bijeenkomst | Mark Rutte

'Sociale top voor eerlijke banen en groei'. Naast staatshoofden en regeringsleiders uit de verschillende lidstaten komen hier ook sociale partners en andere stakeholders bijeen om van gedachten te wisselen.

Verantwoordelijk

Deel deze pagina

De Rijksoverheid. Voor Nederland

Service

Over deze site


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven