r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Uitreiking eredoctoraat Universiteit Maastricht aan Bondspresident Gauck

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 7 februari 2017
plaats Maastricht
aanwezigen prinses Beatrix e.a.

RVD, nr. 13

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is op donderdagmiddag 7 februari in Maastricht aanwezig bij de uitreiking van een eredoctoraat aan Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland. De uitreiking vindt plaats tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht.

De Universiteit Maastricht kent Bondspresident Gauck het eredoctoraat toe vanwege zijn kenmerkende rol in de hedendaagse Duitse geschiedenis, die past bij de visie en waarden van de Universiteit Maastricht. Deze waarden zijn terug te vinden in zijn levensgeschiedenis. Hij vocht als inwoner van de voormalige DDR voor mensenrechten, was medeoprichter van New Forum, de oppositiebeweging in de voormalige DDR en is een voorstander en pleitbezorger van de Europese Unie.

De Universiteit Maastricht viert jaarlijks haar Dies in januari. Vanwege de viering van 25 jaar Verdrag van Maastricht is de Dies dit jaar verplaatst naar 7 februari. De Universiteit Maastricht wil via haar International Classroom studenten voorbereiden op een internationale loopbaan.


1.

Meer over...

Terug naar boven