r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Info day on the calls for proposals 2017, promotion of agricultural products, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 januari 2017
plaats Brussel, België
locatie Conferentiecentrum Albert Borschette (CCAB) Toon locatie
aanwezigen Ph. (Phil) Hogan e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 31/01/2017

End date : 31/01/2017

Where:

Albert Borschette conference centre, Brussels, Belgium

European Commission, Other bodies and agencies,

  • Events/Conf/Fairs

An information day will take place in Brussels on 31 January 2017 with the objective of informing potential applicants on the call conditions and presenting examples of past successful campaigns. A networking session will also be organised as part of the info day in order to facilitate preparation of multi-country proposals.

The info day is open to all actors involved in preparation of promotional programmes: potential applicants, national authorities, and potential implementing bodies.

For information regarding promotion of EU farm products on social media, follow #EUAgriPromo.

Programme

Webstreaming

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven