r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Oekraïne verheugd over sancties tegen Rusland

donderdag 15 december 2016, 21:18

BRUSSEL/KIEV (ANP) - Oekraïne is erg blij dat de Europese Unie de economische sancties tegen Rusland met zes maanden verlengt. President Petro Porosjenko is ,,oprecht dankbaar voor de eenheid en solidariteit van de Europese leiders'', schrijft hij op zijn Facebookpagina.

De 28 regeringsleiders besloten donderdag in Brussel zoals verwacht tot verlenging van de strafmaatregelen, die eind januari zouden aflopen.

De sancties werden in 2014 opgelegd vanwege de Russische inlijving van de Krim en later aangescherpt vanwege bemoeienis met het conflict in Oost-Oekraïne. De EU heeft opheffing van de handelssancties gekoppeld aan naleving van het vredesakkoord van Minsk, maar dat wordt dagelijks overtreden.

De Europese kapitaalmarkt blijft gesloten voor Russische banken en ook voor energie- en defensiebedrijven blijven beperkingen gelden. Dat geldt ook voor de uitvoer van technologisch gevoelige goederen naar Rusland. Moskou heeft in reactie een importverbod op Europese agrarische producten ingesteld.

Terug naar boven