r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Universiteit Leiden lanceert Open Online Course over EU-beleid en implementatie

dinsdag 13 december 2016, 10:57

DEN HAAG (PDC) - De Universiteit Leiden, Faculty Governance and Global Affairs lanceert een gratis online course (MOOC) over Europese beleidsvorming en implementatie. De cursus wordt aangeboden op het platform Coursera. De MOOC wordt op 16 januari 2017 gelanceerd onder de naam EU Policy and Implementation, making Europe work! en is vrij beschikbaar.

Prof.dr. Bernard Steunenberg, verbonden aan de Universiteit Leiden, is een expert op het gebied van Europese beleidsvorming en implementatie. Hij licht het proces van beleidsvorming tot uitvoering toe. Daarbij wordt dieper ingegaan op het beleid ten aanzien van luchtkwaliteit, de detachering van werknemers of het verkrijgen van een verblijfsvergunningen.

In deze MOOC maken de deelnemers kennis met de laatste inzichten van onderzoek over beleidsuitvoering, maar wordt ook samen onderzoek gedaan naar hoe Europees beleid in de eigen omgeving wordt uitgevoerd. Dit onderzoek biedt interessante mogelijkheden van vergelijking en discussie.

De MOOC is opgebouwd rond thema’s die met behulp van korte video’s van ongeveer 5 minuten worden toegelicht. Verder zijn video’s gemaakt over beleidsdossiers op basis van interviews met experts. Daarmee geeft de cursus een unieke kijk achter de schermen: experts uit verschillende delen van Europa komen aan het woord. Zij beantwoorden actuele vragen over die dossiers. Hoe gemakkelijk is het om je te vestigen in een ander EU-land? Wat gebeurt er wanneer je tijdelijk in een ander EU-land werkt? Hoe zorgen overheden ervoor dat de lucht die je inademt schoon is? En, wie is verantwoordelijk?

De voertaal van de cursus is Engels.

Bron: Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs

Terug naar boven