r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

1-2 december 2016: 25 jaar MEDIA: investeren in creativiteit, bouwen aan de toekomst

Met dank overgenomen van Europese Commissie (EC), gepubliceerd op donderdag 1 december 2016.

Op 1 en 2 december vindt in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) een speciaal Europees filmforum plaats ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van het programma MEDIA, het EU-programma waarmee de audiovisuele sector in heel Europa wordt ondersteund.

Vicevoorzitter Andrus Ansip en commissaris Günther Oettinger nemen deel aan het evenement en zullen er vertegenwoordigers van de sector televisie, film en videospellen ontmoeten. Kunstenaars en innoveerders zullen samen met beleidsmakers debatteren over de toekomstige uitdagingen en kansen voor de sector in het digitale tijdperk. De zichtbaarheid van producties, de toegankelijkheid over grenzen heen, de ontwikkeling van het publiek, financiering en de toekomst van het programma MEDIA komen daarbij aan bod.

De context:

Het programma MEDIA is al 25 jaar essentieel waar het gaat om ondersteuning van de permanente transformatie van de audiovisuele sector enbevordering van de samenwerking over de grenzen heen.

Sinds de introductie in 1991 is er via het EU-programma MEDIA 2,4 miljard EUR in Europese creativiteit en culturele diversiteit geïnvesteerd. Met steun van het programma zijn in Europa duizenden films tot stand gekomen en internationaal gedistribueerd. Het heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk EU-beleidsinstrument waarmee de digitale eengemaakte markt wordt ondersteund.

Het evenement:

Het evenement vindt plaats in het Brusselse BOZAR en duurt twee dagen. Belangstellenden kunnen deelnemen aan debatten, masterclasses en vijf verschillende podiumdiscussies. Onder meer vooraanstaande filmregisseurs zoals Jaco Van Dormael, Jean-Pierre en Luc Dardenne en Tomasz Wasilewski, en vertegenwoordigers van de sector zoals Ignacio Perez Dolset (oprichter van Ilion Animation Studios), Dieter Kosslick (directeur van de Berlinale), Peter Aalbaek (mede-oprichter van Zentropa), Andrea Zappia (CEO van Sky Italia) en Christophe Tardieu (directeur van het Centre national du cinéma et de l'image animée - CNC) verlenen hieraan hun medewerking. Op beide avonden vinden screenings plaats.

Vul het inschrijvingsformulier in als u aan het evenement wilt deelnemen.

Locatie: Paleis voor Schone Kunsten , Ravensteinstraat 23, Brussel

Website en programma van het evenement

Twitter: #MEDIA25 #DigitalSingleMarket

Bronnen:

Investeren in creativiteit: vijfentwintigjarig bestaan programma MEDIA gevierd op filmfestival van Cannes (persbericht - 13 mei 2016)

Stimulans voor kleine en middelgrote ondernemingen in de culturele en creatieve sector: Europese Commissie en EIF lanceren nieuwe garantieregeling (persbericht - 30 juni 2016)

Landenfiches over het programma MEDIA

Factsheet over het programma MEDIA

Video's

Europees filmforum

AGENDA/16/3728

 

Contactpersoon voor de pers:

Voor het publiek: Europe Direct per telefoon 00 800 67 89 10 11 of e-mail


Terug naar boven