r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Duitsland komt tegemoet aan Nederlandse bezwaren tolplan

dinsdag 22 november 2016, 13:59
Melanie Schultz van Haegen
Bron: The Council of the European Union

DEN HAAG (PDC) - De Duitse overheid komt tegemoet aan Nederlandse bezwaren tegen de tolheffing voor personenauto's op Duitse wegen. Deze tol zal niet van toepassing zijn op het gebruik van regionale Duitse wegen. Alleen op de snelweg zal de vignet een vereiste worden. Dit blijkt uit antwoorden van de minister voor Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen op schriftelijke Kamervragen.

Volgens eerdere plannen zou de tolheffing van toepassing zijn op alle weggebruikers. De nieuwe plannen zouden een uitzondering maken voor voertuigen met een buitenlands kenteken, zolang zij geen gebruikmaken van de snelwegen.

De Europese Commissie liet zich eerder negatief uit over de Duitse tolheffing. Het plan zou in strijd zijn met het Europees beginsel van vrij verkeer, daarom is de Commissie een inbreukprocedure tegen Duitsland gestart.

Minister Schultz van Haegen stelt dat de Duitsers hun plannen hebben bijgesteld nadat zij de Nederlandse bezwaren kenbaar had gemaakt. Door het gebruik van vignet enkel op de snelweg te verplichten wordt het verkeer in de grensregio's enigszins ontzien.

Bron: Het Financieele Dagblad, 22 november 2016

Delen

Terug naar boven