r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

‘Brexitminister’ David Davis reist door Europa

maandag 21 november 2016, 15:50
Vlag naast Big Ben: Vote to Leave © Europese Unie 2016 - Europees Parlement

BRUSSEL (ANP) - David Davis, de Britse bewindspersoon die het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU in goede banen moet leiden, spreekt deze week op het Europese vasteland met enkele van zijn tegenspelers in de Europese instellingen. De Europese Unie wil pas gaan onderhandelen als het vertrek formeel is aangekondigd, naar verwachting eind maart, maar Davis wil alvast wat ,,grondwerk’’ doen.

De ontmoetingen zijn volgens Davis geen poging de onderhandelingen te openen, maar voorbereidingen voor ,,een constructieve dialoog en een soepel en ordelijk vertrek’’. Hij wil een signaal afgeven dat hij ,,in een geest van goede wil’’ een uitkomst zoekt die in het belang is van zowel het Verenigd Koninkrijk als de EU, zegt hij maandag in een verklaring. Een ,,positieve, sterke en productieve relatie met onze buren'' is het doel, aldus het Britse ministerie van Vertrek uit de Europese Unie.

Davis is maandag in Brussel en dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg. Het is het eerste van een reeks bezoeken naar EU-landen.

Delen

Terug naar boven