r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

ECOMM 2017 - European Conference on Mobility Management 2017, Maastricht

Sint-Servaasbasiliek in Maastricht
Wikimedia Commons/Michielverbeek
datum 31 mei 2017 08:00 - 2 juni 2017 08:00
plaats Maastricht
locatie Avenue Ceramique 222 Toon locatie
organisatie Directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie (CNECT)

Het ECOMM congres is het belangrijkste jaarlijkse Europese congres voor beleidsmedewerkers, verkeerskundigen en wetenschappers op het gebied van mobiliteitsmanagement.

De gemeente en Maastricht Bereikbaar organiseren de ECOMM 2017 in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Universiteit Hasselt en Breda University of Applied Sciences. De ECOMM-conferentie wordt sinds 1997 gehouden, elk jaar in een andere Europese stad. De 3-daagse conferentie in het MECC omvat meer dan 50 lezingen en biedt excursies en een cultureel programma. Verwachting worden 500 deelnemers. Het thema voor conferentie is publiek-private samenwerking op het gebied van slimme mobiliteit. Zowel de overheid als het bedrijfsleven profiteert van de ontwikkeling van mobiliteitsdiensten en de mogelijkheden van slim reizen voor pendelaars en toeristen.


Delen

Inhoud

1.

Directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie (CNECT)

Dit directoraat-generaal biedt steun bij het gebruiken van informatie- en communicatietechnologie om werkgelegenheid en economische groei te creëren. Betere goederen en diensten moeten voor iedereen bereikbaar worden. Het DG wil daarbij bouwen op digitale technologieën om een betere wereld te creëren, nu en in de toekomst. Het directoraat-generaal wil een creatieve, verantwoordelijke en transparante publieke Europese dienst zijn.

Dit DG valt onder verantwoordelijkheid van de eurocommissaris voor Digitale economie en samenleving.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven