r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europarlementariër Paul Tang geen kandidaat-lijsttrekker PvdA

woensdag 19 oktober 2016, 8:58
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - Europarlementariër Paul Tang van de PvdA doet niet mee aan de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.

De leider van de PvdA in het Europees Parlement had eerder laten weten dat hij overwoog zich kandidaat te stellen. Inmiddels zijn er met Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch drie kandidaat-lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Tang: ,,De afgelopen weken hebben mij de overtuiging gegeven, dat mijn partij weer een herkenbare linkse koers zal varen, met ruimte voor dwarse idealen en in felle strijd tegen de ‘ieder voor zich'-mentaliteit.''

Tang zei eerder te vrezen dat het ,,linkse geluid" van de partij onvoldoende gehoord zal worden als het zou uitdraaien op een tweestrijd tussen Samsom en Asscher.

Tang toont zich echter tevreden met het nieuwe partijprogramma. ,,Het is een prachtig programma dat de basis voor ons politieke handelen vormt. Wie na een spannende race de lijst gaat trekken, is uiteraard belangrijk. Maar het is duidelijk, dat we lessen hebben geleerd uit onze ervaring met het huidige kabinet. Wat de uitkomst ook zal zijn, de PvdA zal scherper dan voorheen grenzen trekken'', aldus de politicus.

In een interview met NU.nl laat Tang weten dat hij zelf voor Asscher zal kiezen. ,,Hij heeft bewezen dat hij een feilloos gevoel voor rechtvaardigheid heeft. Door zijn aanpak van zwakke scholen in Amsterdam, door het agenderen van meer en eerlijk werk'', aldus Tang over de huidige vicepremier.

Terug naar boven