r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Laatste nieuws: 

Top staalindustrie maant Brussel dumping uit China tegen te gaan

maandag 17 oktober 2016, 14:25

BRUSSEL (ANP) - Bijna zestig topfunctionarissen uit de Europese staalindustrie willen dat Brussel met snellere en effectievere maatregelen komt om de dumping van Chinees staal op de Europese markt tegen te gaan. Dat schrijven ze in een open brief aan Europese regeringsleiders. Vrijdag begint in Brussel een Europese top waar de situatie in de staalindustrie zal worden besproken.

In Europa wordt al het een en ander gedaan om de eigen staalbedrijven te beschermen, maar volgens de 58 ondertekenaars van de brief is meer nodig. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten wordt veel krachtiger ingegrepen, zeggen ze.

Ook pleiten de staalbazen tegen het toekennen van de zogeheten markteconomiestatus aan China, zolang het land niet voldoet aan enkele criteria. En ze vinden dat Europa rekening moet houden met de belangen van de staalindustrie bij het opzetten van een nieuw systeem voor emissiehandel.

De brief is onder meer ondertekend door de directeuren van ArcelorMittal, Aperam en Tata Steel Europe, het moederbedrijf van de hoogovens in IJmuiden. De staalindustrie is een grote werkgever in Europa.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven