r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Londen weert buitenlandse Brexit-adviseurs

zaterdag 8 oktober 2016, 2:01

LONDEN (ANP) - De Britse regering wil dat buitenlandse academici niet worden betrokken bij sommige onderdelen van een Brexit-gerelateerd project. Volgens de London School of Economics mogen alleen experts met een Brits paspoort aanschuiven bij gesprekken over nationale veiligheid en buitenlandse handel, berichtte de BBC vrijdag.

De universiteit is door de overheid ingeschakeld om ministers te adviseren over het Britse vertrek uit de Europese Unie. De projectleider kreeg volgens de universiteit te horen van een overheidscontact dat alleen Britten mogen deelnemen aan bepaalde onderdelen van het project.

De Deense EU-expert Sara Hagemann klaagde op Twitter dat zij ,,en veel collega's'' zijn afgevallen vanwege hun nationaliteit. ,,De Britse regering zocht voorheen nog advies van de beste experts'', schreef ze.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is ,,niets veranderd als gevolg van het referendum''. Wel zouden er soms veiligheidseisen worden gesteld aan mensen die werkzaamheden verrichten voor het departement.

Delen

Ook redacteur worden van deze site?

Bekijk onze stagevacature

Terug naar boven