r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Europees Parlement onderzoekt knokpartij UKIP

vrijdag 7 oktober 2016, 15:18
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement stelt een onderzoek in naar de vechtpartij waarbij donderdag Steven Woolfe van de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP gewond raakte. Parlementsvoorzitter Martin Schulz noemde het incident vrijdag ,,extreem ernstig’’ en wil dat het onderzoekscomité volgende week een oordeel heeft gevormd.

Woolfe werd donderdag in het ziekenhuis opgenomen na een handgemeen in het parlement in Straatsburg met fractiegenoot Mike Hookem. De kandidaat-leider van UKIP viel enige tijd later bewusteloos neer na een ,,epilepsieachtige aanval’’. Hij liet in de loop van de middag weten zich weer goed te voelen. Hookem ontkent overigens Woolfe te hebben geslagen.

,,Het spreekt vanzelf dat dergelijk respectloos en gewelddadig gedrag niet in het Europees Parlement thuishoort'', aldus Schulz. Mogelijk is de gedragscode overtreden en heeft het ,,betreurenswaardige'' voorval juridische gevolgen, schrijft hij. De parlementariërs kunnen worden geschorst en mogelijk krijgen ze gedurende tien dagen hun dagvergoeding niet, wat kan oplopen tot ruim 3000 euro per persoon.

Delen

Terug naar boven