r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Jet Bussemaker (PvdA) stelt zich niet verkiesbaar voor Tweede Kamer

vrijdag 1 juli 2016, 11:48
Jet Bussemaker
Bron: Nederlands Voorzitterschap EU 2016

DEN HAAG (PDC) - Minister Jet Bussemaker wil geen kandidaat zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen. Zij heeft aangegeven eventueel wel beschikbaar te zijn voor een nieuwe ministerspost in het volgende kabinet.

Bussemaker zat eerder in de periode 1998 tot 2007 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Zij hield zich als Kamerlid bezig met volksgezondheid, sociale zaken en cultuur. Bussemaker diende verschillende initiatiefwetsvoorstellen in, zoals het initiatiefwetsvoorstel omtrent gewetensbezaren tegen het werken op zondag. Dit voorstel werd in 2003 wet. In 2000 diende ze een initiatiefwetsvoorstel in over een klachtrecht voor individuele werknemers en in 2006 over gelijke behandeling van gehandicatpten in het openbaar vervoer.

Bussemaker is minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In het kabinet-Balkenende IV was zij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 was Bussemaker nummer 4 op de PvdA-kandidatenlijst. In 2010 en 2012 was zij geen Kamerkandidaat.

Terug naar boven