r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Favoriet uit leiderschapsstrijd UKIP

woensdag 3 augustus 2016, 14:27

LONDEN (ANP/RTR) - Onrust bij de eurosceptische Britse partij UKIP. De favoriet om het stokje over te nemen van Nigel Farage als partijleider, Steven Woolfe, is van de kandidatenlijst geweerd. Woolfe kan niet worden gekozen, omdat hij de papieren voor deelname aan de leiderschapsverkiezingen te laat heeft ingeleverd, maakte de partij bekend.

Woolfe houdt vol dat hij wel op tijd was, maar dat de papieren door ,,technische problemen'' niet op tijd binnen waren. De partij is onverbiddelijk: ,,Een duidelijke meerderheid van de leden van het uitvoerend comité meent dat de aanmelding ongeldig is, omdat de stukken te laat zijn ingeleverd en hij daardoor niet voldoet aan de criteria om gekozen te kunnen worden.'' Woolfe is teleurgesteld over de gang van zaken en uitte forse kritiek op het uitvoerend comité, dat volgens hem bestaat uit leden die ,,niet geschikt zijn''.

Farage, een van de meest uitgesproken tegenstanders van de Europese Unie, zei vorige maand dat hij zijn ambities heeft gerealiseerd. Het Britse volk koos in juni via een referendum voor een Brits vertrek uit de EU. Daarmee was zijn taak volbracht, aldus Farage.

Delen

Terug naar boven