r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo Afstudeer hoed man met tas twitter

Ontdek deze zomer Europa in Brussel of Berlijn

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 19 juli 2016, 8:00.

Geïnteresseerd in de EU en van plan deze zomer een paar dagen in Brussel of Berlijn door te brengen? Neem dan eens een kijkje bij het Parlamentarium in Brussel en ontdek hoe wetten en beleidsbeslissingen door het Parlement en de andere EU-instellingen worden gemaakt. Bijna 1,5 miljoen mensen hebben het bezoekerscentrum Parlamentarium al bezocht sinds het in oktober 2011 zijn deuren opende. U kunt ook Europa ervaren in ons bezoekerscentrum Europa Experience in Berlijn.

Het, bezoekerscentrum Parlamentarium van het Europees Parlement in Brussel, is elke dag geopend en wordt alleen gesloten op maandagochtend. Toegang is gratis en de informatie is beschikbaar in alle 24 officiële talen van de EU. Er is ook gebarentaal beschikbaar (in het Engels, Frans, Nederlands en Duits). Het centrum is ook volledig toegankelijk voor mensen met speciale behoeften.

De reiswebsite Tripadvisor bekroonde het centrum een certificaat van uitmuntendheid en nam het op in de lijst van de top 15 dingen om te doen in Brussel.

Mini Parlamentarium in Berlin

Sinds 14 mei beschikt Berlijn over een eigen EU-bezoekerscentrum, Europa Experience, een samenwerking tussen het Parlement en de Europese Commissie. Het biedt de mogelijkheid om de EU-politiek te ervaren door deel te nemen aan een simulatiespel, waarbij u de rol van een EP-lid of een Commissaris speelt. Het centrum is elke dag van 10.00 tot 18.00 geopend. Het is gratis toegankelijk en informatie is beschikbaar in alle 24 talen van de EU.

REF. : 20160623STO33640

Bijgewerkt op: ( 18-07-2016 - 16:18)


Delen

Terug naar boven