r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Barroso aan de slag bij Goldman Sachs

vrijdag 8 juli 2016, 15:20

LONDEN (ANP) - José Manuel Barroso, de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, heeft een hoge functie gekregen bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De Portugees wordt niet-uitvoerend voorzitter van de internationale tak van de bank.

De functie van Barroso is vergelijkbaar met die van een president-commissaris in het Nederlandse bestuursmodel. Barroso had van 2004 tot 2014 de leiding over de Europese Commissie. Daarvoor was hij van 2002 tot 2004 premier van Portugal.

Barroso moet Goldman Sachs onder meer van advies voorzien rond de brexit. In een interview met zakenkrant Financial Times gaf hij aan de negatieve effecten daarvan zoveel mogelijk te willen minimaliseren. Amerikaanse banken hebben al aangegeven duizenden banen te moeten verhuizen naar elders in Europa als de Britten hun toegang tot de gemeenschappelijke Europese markt verliezen.

,,Ik ken de EU natuurlijk goed en ik ken de Britse omstandigheden'', aldus Barroso. ,,Als mijn advies behulpzaam kan zijn, dan ben ik natuurlijk bereid om een bijdrage te leveren.''

Delen

Terug naar boven