r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

VN-klimaatconferentie COP22 in Marrakesh

Marrakech, Marokko
datum 7 november 2016 - 18 november 2016
plaats Marrakesh, Marokko
toegankelijkheid openbare vergadering
aanwezigen S.A.M. (Sharon) Dijksma, E.M.J. (Lilianne) Ploumen, Y.C.D. (Yves) Leterme, N. (Neven) Mimica, K. (Karmenu) Vella e.a.
organisatie Verenigde Naties (VN)

Van 7-18 november 2016 vindt in Marrakesh de internationale klimaatconferentie COP22 plaats. Tijdens deze conferentie zet de internationale gemeenschap nieuwe stappen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een uitgelezen kans om de Nederlandse kennis en expertise aan een internationaal en Marokkaans publiek te presenteren. Daarnaast biedt de COP22 een belangrijk podium voor contacten met (Franstalig) Afrikaanse officials en bedrijven. Interessant voor onder meer de sectoren water en deltamanagement, land- en tuinbouw en duurzame energie.

Het Marokkaanse voorzitterschap wil rond de conferentie de aandacht nadrukkelijk vestigen op de drie AAA’s: Adaptation, Agriculture & Africa. Ook is er bijzondere aandacht voor het bedrijfsleven bij de uitvoering van de klimaatagenda.

Holland Paviljoen

De Nederlandse Rijksoverheid geeft bedrijven en kennisinstellingen de mogelijkheid om bij deze COP22 aanwezig te zijn. In de zogenaamde Innovations Zone wordt een Holland Paviljoen opgezet. Rondom specifieke themadagen kunnen showcases en presentaties gegeven worden. Een flexibel gedeelte van het Holland Paviljoen is beschikbaar voor afwisselende presentaties in de vorm van een speakerscorner.

Netwerken

De mogelijkheden voor netwerken op de COP22 zijn onbegrensd. De Marokkaanse overheid verwacht een bezoekersaantal van 20.000 personen, bestaande uit publiek, bedrijven, instellingen en vertegenwoordigers van overheden. U krijgt zo een mooie gelegenheid om kennis te maken met partners uit dezelfde sectoren, uit de hele wereld.

Naast de Innovations Zone zal er een officiële Blauwe zone zijn, waar de onderhandelingen plaatsvinden en internationale experts en politici in paneldiscussies hun ideeën presenteren. Namens Nederland zijn van 14-16 november enkele bewindspersonen bij de COP22 aanwezig. Zij kunnen ook deelnemen aan relevante activiteiten voor bedrijven en kennisinstellingen.

De Dutch Trade & Investment Board (Afrika-werkgroep) kijkt naar mogelijkheden om de aanwezigheid van (Franstalige) Afrikaanse landen te benutten voor netwerkbijeenkomsten.

Themadagen blauwe zone (onder voorbehoud):

  • 8 november Farmers day: land use/ forests
  • 9 november Farmers day: water, industry business
  • 10 november Future generation day
  • 11 november Energy/ fishing
  • 12 november Ocean
  • 13 november X
  • 14 november Education
  • 15 november Gender day
  • 16 november Africa / oceans
  • 17 november Climate justice

Deelname Holland Paviljoen

De kosten voor vlucht, vervoer en verblijf zijn voor eigen rekening. Daarnaast vragen wij bedrijven, organisaties en kennisinstellingen om een bijdrage in de vorm van een showcase en/of presentatie en brochures. De kosten voor de vierkante meters van het Holland Paviljoen worden gedragen door de Nederlandse Rijksoverheid.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 26 oktober 2016 door een e-mail te sturen naar Chantal Scheefhals, Ambassade Rabat. Het e-mailadres is rab-ea@minbuza.nl. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe groter de kans op een mooie plaats binnen het Holland Paviljoen en in de speakerscorner.

Meer informatie

Bekijk ook de website vanCOP22.

Inhoud

1.

werkbezoek Tweede Kamer


2.

Verenigde Naties (VN)

De Verenigde Naties (VN) zijn een mondiale organisatie van overheden, samenwerkend op het gebied van internationaal recht, mondiale veiligheid, behoud van humanitaire rechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar sociaal-maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Deze intergouvernementele organisatie waarvan 193 landen lid zijn, is opgericht in 1945. De VN richt zich op vijf kernactiviteiten: Vrede en Veiligheid, Economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire zaken en internationaal recht.

3.

Meer over...

Terug naar boven