r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Gas Meets Wind: North Sea Energy Symposium, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 juni 2016
plaats Rotterdam
locatie World Trade Center Toon locatie
organisatie Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL)

Symposium, in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie en de Winddagen, over slimme offshore-combinaties tussen exploitanten van gas-, wind- en elektriciteitsnetwerken.

De energiespecialisten van de landen rond de Noordzee bespreken hoe exploitanten van gas, wind en elektriciteitsnetwerken hun activiteiten kunnen coördineren; hoe samenwerking bij de conversie, opslag en het transport van energie mogelijk is hoe die in de praktijk via gezamenlijke projecten verloopt. Zowel de perspectieven voor samenwerking op de lange termijn als zakelijke kansen op de korte termijn komen aan de orde.

Na de plenaire sessie met drie keynote-sprekers en rondetafelgesprekken wordt het symposium afgerond met de ondertekening van het North Sea Co-Operation-manifest en een diner met speeches van jonge professionals.

Het North Sea Energy Symposium markeert een eerste stap ter verkenning van de mogelijkheden tot samenwerking op de Noordzee tussen exploitanten van gas, wind en elektriciteitsnetwerken. Met 200 energiespecialisten, vertegenwoordigers van de belangrijkste offshore stakeholders, beleidsmakers, deskundigen en ngo’s krijgt de eerste stap naar North Sea Co-Operation vorm.

Voor deelname aan de conferentie is aanmelding verplicht.

Meer informatie op www.gasmeetswind.eu.

Contact


Delen

Inhoud

1.

Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL)

Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 vervulde Nederland voor de twaalfde keer het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Prioriteiten waren: een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei, en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren. Nederland kreeg als voorzitter verder te maken met de migratiecrisis en het Britse referendum over het lidmaatschap van de EU.

Tijdens het EU-voorzitterschap zat Nederland de vergaderingen van de Raad voor en nam Nederland het voortouw bij onderhandelingen tussen de lidstaten onderling. Ook behartigde Nederland de belangen van de lidstaten bij onderhandelingen met de andere Europese instellingen over nieuwe regelgeving.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven