r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vruchteloos gesprek staatssecretaris Van Dam met baas Europees Octrooibureau

woensdag 16 maart 2016, 20:06

DEN HAAG/RIJSWIJK (ANP) - Topman Benoît Battistelli zou een schrikbewind voeren bij het Europees Octrooibureau, maar een ,,stevig'' gesprek dat staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) met de hoogste baas daar voerde, heeft niks opgeleverd. Het Europees Octrooibureau is een internationale organisatie met 38 lidstaten, waaronder alle leden van de Europese Unie. In Rijswijk is een vestiging.

,,Tot nieuwe gezichtspunten heeft het gesprek, tot mijn teleurstelling, niet geleid'', schrijft Van Dam woensdag aan de Tweede Kamer. Daar bestaan ook, net als bij het kabinet, grote zorgen over de wel als 'tiranniek' omschreven octrooibaas. Die zorgen heeft Van Dam op 4 maart dus vergeefs overgebracht.

Er komt een onderzoek naar de werkomstandigheden bij het Octrooibureau, meldde Van Dam eerder dit jaar. Toen protesteerden werknemers tegen de slechte werksfeer en tegen het ontslag van collega's die kritiek hadden op de Fransman Battistelli. Het bureau is aan het reorganiseren en het kabinet en de Tweede Kamer lieten eerder al weten dat dat zorgvuldiger zou moeten.

Terug naar boven